keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Jälkiä lumessa - joulu tulossa

kännykällä näpsätty dokumentti

Aamun harvinaisin ilmiö on dokumentoitu, hento lumikerros peittää maan (ainakin toistaiseksi). Olipa erikoista kävellä töihin oikeassa LUMIPYRYSSÄ! Tällä hetkellä puut ja maisema ovat todella kauniit, mutta jouluaattoon on vielä kolme päivää, joten luminen tunnelma voi vaihtua takaisin espoolaiseen tulva-aaltoon..

Mieliala kohenee kuitenkin huimasti, kun näkee edes vilauksen auringonvaloa siivilöityvän lumisten oksien läpi! Eilen selasin kuva-arkistoani ja samaan aikaan viime vuonna oli jo hulppeat hanget ja katoilla lunta...toivottavasti nämä hennot peitteet säilyisivät aattoon asti. Pääsisi pukkikin perille rekineen.

Muistan kyllä viime vuoden keväällä kironneeni aina vain kasvavan lumivuoren määrää, mutta niin se vain on, että Pohjolan asukkaalle talvi ei ole kunnollinen ilman lunta. Tällainen harmaa ja vetinen mitättömyys, pimeys jossa olemme joutuneet taivaltamaan, ahdistaa ja masentaa, väsyttää. Siksi aamuinen hiutalepyry oli kuin taivaan lahja kärsivälle.


Eilen jouduin tekemään vuoden ensimmäisen ja ainoan pyrähdyksen jouluostoksille OSTOSPARATIISIIN. Muistaakseni joululaulut eivät raikuneet? Voinko olla väärässä...vai oltaisiinko jo niin edistyksellisiä, että kaupan työntekijät eivät tarvitse enää kuunnella 1,5 kk taukoamatonta jouluhumppaa? Onneksi heille. Ja vähän meillekin. Selvisin kahdessa tunnissa ostoksista. 

 Väistelin hikisiä kanssaostosmatkalaisia ja hihaan tarttumaisillaan olevia kasvovoiteen esittelijöitä. Löysin luuttoman ja hengettömän possun pakastealtaasta (kiitos työpaikan lahjasta) ja niin perheen miesväki on tyytyväinen. Kinkkua se olla pitää. Muut höysteet ja valmislaatikot tuunataan sopiviksi kerman kera. Tämä työssäkäyvä kroonikkoäiti ei aio paistatella marttyyrin sädekehä yllään vaan ostaa eineslaatikot, ihan reilusti. Joulusiivouskin saa olla sellainen, joka kestää tarkastelun joulukuusen valossa. Sitten ihan vain siemaillaan glögiä ja punaviiniä ja natustellaan jouluherkkuja. Ja ihanaa - reilun viikon päästä ollaan jo vuodessa 2012.

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA kaikille kahdelle "vakilukijalle"  :) ja sivuille harhautuneille myös.


 

4 kommenttia:

 1. Oli kyllä mahtava se aamun lumipyry:)
  Mä ostin tämän joulun vähät lahjat netistä, ensimmäistä kertaa elämässäni. Ja saman aion tehdä ensi vuonnakin, oli se vaan niin ihanan helppoa ja stressitöntä. Mutta melkoisen nopea olit sinäkin!

  Ihanaa joulua teillekin!

  PS. Mä en muuten pysty laittaa sulle kommenttia, jos olen Explorerissa, Firefox toimii. Outoa.

  VastaaPoista
 2. minä en ollutkaan älynnyt tuota nettihommaa...sen verran taidan olla vanhanaikainen vielä joulun suhteen :) mutta oikein tunnelmaista joulua teille ja uutta vuotta myös!!
  p.s. vaihdoin kommenttiasetukset...toimineeko paremmin?

  VastaaPoista
 3. Hyvää Joulua, Maisa!

  Kunpa tuo ohut lumikerros pysyisi!

  PS Minä ostan usein netistä, mutta lähinnä kirjoja ja dvd-filmejä. Tulevat aina nopeasti ja laskulla, sillä en halua maksaa ostoksiani luotolla. Periaatteessa kyllä luotan tähänkin.

  VastaaPoista
 4. Vinkistä viisastuneena voisin itsekin kokeilla tuota nettishoppailua, myös joulun alla! Miksen tajunnut aiemmin?! No, joka tapauksessa stressitöntä ja toivottavasti VALKEAA joulua myös sinulle, Iines :)

  VastaaPoista